søndag 9. juni 2013

Vesten, tegning og treeska...

Vesten er blitt so stor ta den er vanskelig å ta med seg på buss og trikk.

Sånn skal den bli...
...og so langt er vi komt...
Elska fargeskifta i dette garnet, gjør det meir spennande å strikke:-) Garnet er Fumato fra Lana Grossa, so dessverre har slutta å selge i Norge...

Arnulf Øverland er litt slankare, og barten henge egentlig fast i nasa, men det er detalja :-)


Innimellom når eg jobbar med ting MÅ eg bare gjøre en ide som poppa inn i haude mitt. Eg skreiv fordjupningsoppgåva mi om Arnulf Øverland, og fann eg ut at eg bare måtte tegne han. Eg har ikkje noko utdannelse inne tegning, men har tegna ganske mykje opp igjennom tenåra. So då vart han sånn som over :-)

Eg spurte jo for ei stund tilbake kva eg skulle gjøre med "God Jul" treeska, og no har eg byrja å male den. Eg pussa den ned og støvsugde av alt støvet frå pussinga.

Grunning først
Maling pågår.
 Malinga kjøpte eg på Jernina for kjempelenge sida, men fargen passa til det meste. Her er bare halvparten malt, resten ser man ikkje. Må vente til den tørka:-)

Denne stemorsblomsten fekk eg av min nesten voksen onkel (82 år) i midten av april. Då var det forsatt frost ute, so eg hadde den inne til nattefrosten var vekk. Då eg satte den ut døydde alle skudda, men eg lot den stå og vatna den. No ser den sånn ut:-)


Håpa alle får ein fin søndag. Legg gjerne igjen en kommentar om du lure på nåke:-)

Sunniva

Maskemarkørar, kuntstrikk og kjøkkenklutar...

I det siste har eg hatt min siste eksamen ditte skuleåret... So no er det endelig sommerferie:-) Eg har brukt dei siste dagane på å planlegge supriseparty til ei venninnne av meg, og det vart veldig vellykka:-)

Eg har laga nokre maskemarkørar ved hjelp av noko fint eg finn på husfliden. Må tilbake å sjå om dei har fleire. Perlene har kjøpt på Nille for kjempelenge sida trur eg. Einaste er at metallbiten løsnar, so eg må finn ein lim eg kan bruke. Innom Clas Ohlson kanskje?

Eg har begynt å prøve meg på kunststrikk igjen.... Denne byrja eg på på fredag. Eg har aldri fått til kunststrikk før, so det er veldig kjekt når eg får det til. Oppskrifta finn du her. Eg har brukt Solberg 12/9 trur eg, fann det i garnpåsan. Det er litt tjukt, so det er lettare å holde styr på dette sida det er fyste gong. Eg har 8 pinnar her, med ein rapport på kvar pinne. Eller Mikado-helvete som eg lika å kall det :-) Perla er for å huske at her byrjar ny omgang.



Mønsteret begynde å ta form....
 


Ellers har eg strikka en del kjøkkenkluta i det siste. 1r, 1vr heile omgangen, ogso passa på å få det same ein gong til. Deretter bytta eg. Eg har berre lagt opp so mange masker som eg føler for, og tar det deretter:-) Garnet er Mandarin Naturell frå Sandnes Garn.

Kanten og mønsteret opp-ned
 
Rundt har eg helka ein liten kant. Eg har aldri fått til dei små fine kantane rundt klutar og tepper før, men no har eg knekt koden :-)
 
Sunniva