onsdag 30. oktober 2013

Skjerfet til Bjørnar

I fjor strikka eg eit skjerf til kjæresten til Maria. Då det fekk glasskår på seg i vår vaska Maria det i vaskemaskina, so det tova seg. Bjørnar var so lei seg for det, og lurte på om eg kunne strikke eit nytt til vinteren. No er vinteren nesten her, og skjerfet er klart! Oppskrift følger etter skrytebilder! :D

Nærbilder og nesten riktig farge!
Bjørnar ville ha det so langt at han fikk det en gang rundt halsen og at det dekka ned til der jakka hanna begynde. So det er ikkje kjempelang, berre 146 cm. Det synst han er nok :-)

146 meter langt.
Oppskrift på skjerf.
5 nøster Cotinga fra Dale, eg har brukt fargen 5472, Marineblå.
Pinne nr 4

Legg opp 50 masker på pinne nummer 4.

1. omgang: Ta første maske løs av. strikk en rett, en vrang ut pinnen. Siste masken strikkes alltid rett.
2. omgang: Som 1 omgang.
3. omgang: Ta første maske løs av, strikk en vrang, en rett ut pinnen.
4. omgang: Som 3 omgang.

Gjenta disse omgangene til du er nesten tom for garn, og fell av. Fest alle lause tråda. Tadaaaa!

Men sommeren var ikke død!
Eg var og besøkte min nesten voksne onkel på Kolbotn i dag. (Han er 83 år)  og då eg gjekk oppover til han kom eg forbi dinne lisje markblomsten! Kjekt at nåken forsatt klynga fast til sommeren ;-)

Sunniva

søndag 20. oktober 2013

Snømannen Kalle

Strikking for jobben igjen :-) Detta skal bli snømannen Kalle fra Sandnes garn, nyaste julehefte!

Snømannen som er ferdig og vi såg på messa.

Einaste er at eg skal tove den... Og det er ikkje eg god på... Sist gang eg tova var det ikkje med vilje, og det vart veldig kompakt og ikkje eit putetrekk lengre... Dinne gangen må eg tove for hånd, og det har eg ikkje gjort sida vi gjorde det på barneskulen, so eg var litt spent på det...

Hua ferdig tova.

Her er lua, ferdig strikka og tova! Veldig spennande å strikke den, sida eg ikkje har strikka ei oppskrift etter diagram før. Det er ganske mykje å følje med på menst man strikka, og veldig uvant. Snømannen skal strikkast i 12 delar og so tovast, so syast sammen, so det er en del jobbing...

Eg synst det var vanskelig å tove lua, eg prøvde fyst med varmt vatn fra springen, uten at det hjalp. So eg kokte det på ovenen, fann frem grønsåpa og tova det på bordet. Det gikk, men det vart ikkje so mykje tova som eg trudde det kom til å bli. So det blir spennande når resten er klart til toving.

Sunniva

søndag 13. oktober 2013

Hue på en kveld

Eg har aldri vært nåke god på å lese oppskrifter... Øving gjør mester seies det, og hittil er det kun øving, ingen mester :P

Eg fikk i oppdrag av sjefen å hekle dinne hua, sida eg er visstnok kjent på jobben for å kunne hekle. Eg kan å hekle, men ikkje etter oppskrift. Gje meg ein duk, so kopiera eg den uten større problem. Men ikkje gje meg ei oppskrift. Det gjorde sjefen, og eg var ganske spent på kordan detta kom til å gå. Uansett; eg fekk utdelt en heklepakke av ho. Den inneholdt heklekrok, oppskrift, og garn til hue med dusk. Med eit håp om at eg endelig skulle klare å lese oppskrifta og følge den, tok eg i mot med opne armar. Det var tross alt heklekrok nr 10.

Med godt mot gjekk eg gang på lua på tbana på vei heim, og vart ikkje skuffa. Hue virka som eit overkommelig prosjekt for mine oppskriftkunnskapar, og innen kvelden var omme hadde eg hekla hua. Kjapt og gøy, sjøl om eg kjente det i tommelen når eg var ferdig, krok nr 10...



Hua vart jevn og fin, sjøl om det ikkje ser sånn ut på bilda... Ein ting eg ikkje skjønna er korfor folk kjøpe dusk-maker-sett på jobb. Huska i barnehagen brukte vi bare papp som vi klippa rundt, so fikk vi akkurat størrelsen vi ønska. Ikkje nåke problem! Uansett, eg brukte papp til å lage dusken, og det fungerte som dåkke ser, veldig bra!

Detta var mi fyrste hekleoppskrift følging, og det gikk jo veldig bra :-)


Sunniva

Daleganseren med feil garn

Eg holde på å strikke en genser i Begere de France garn. Det er eit garn vi har i butikken min, som kjem frå Frankrike. Forskjellen på dette garnet og det Norske garnet vi er vandt med, er at kvalitetande som regel innehelde en del akryl. Det er jo både positivt og negativt. Positivt fordi det blir billigare og mjukare enn reint ullgarn, negativt fordi akryl smelta om vet blir utsatt for flamme.

Nytt favorittgarn
Uansett, eg hadde sett en del på Cosmos-garnet, og hadde eit ønske om å strikke nåke av det. Valget falt på Dale-genseren i hefte 286.  

Komt so langt
Som alle veit, er eg lykkelig når eg har tjukke pinnar og ting blir ferdig fort! Derfor er dinne genseren på pinne 8 og 9 perfekt! Som dåkke ser er eg ferdig med erme nr 1 og bolen, men har ikkje begynt på erme nr 2.Helde jo på med so mykje anna og :-)

Sunniva

søndag 6. oktober 2013

Bølgetunika for jobben

Eg jobba i en garnbutikk. I en garnbutikk treng vi modellar. Altså får vi i oppdrag innimellom å strikke modella til utstilling i butikken. Vi får velge sjøl ka vi vil strikke, men det må være nåke vi kan stille ut og bruke i butikken. Som regel fra høstens kolleksjon. Eg har no valgt meg en Bølgetunika fra Du Store Alpakka. Det er ikkje høstens kolleksjon, men en likevel veldig fin tunika.


Tunikaen skal forhåentligvis sjå sånn ut når eg er ferdig, berre anna farge. Denne begynte eg på då eg tok turen til Bergen forrige helg. Etter eit par tima på tog vart det overraskande vanskelig å telle til 7, som mønsteret går over, so eg måtte bare legge det vekk.

Etter togturen
Eg har strikka en del dinne helga, då eg har fått slappa av og ikkje gjort so mykje! Utrulig deilig!

Nuh

Oppskrifta finn du i Maskerader nr 21. Eg strikka på pinne nr 5, og har akkurat oppdaga at det er litt stramt i forhold til strikkefastheten, men no er eg komt so pass langt at eg ikkje kan skifte pinne. Har no komt 35 cm, trur det var 59 eg skulle til...

Det er i alle fall kjekt å prøve bølgemønster for fyrste gong, ganske fasinerande å strikke, og sjå det vokse :-)

Sunniva

Alfajakka ferdig!

Alfajakka har vært ferdig ei stund no... Det var mykje jobb med å strikke den lange kanten rundt, men det gikk!

Her er nokre bilder fra den ferdig jakka mi! Stolt!

Jakka har fått raglanfelling. Eg synst det er best, for då blir det mindre montering :-)





Eg har festa to trykk-knappar på den, so eg kan lukke den på ein skikkelig måte.

Pinnen i sida er det pappa som har laga til meg:-) Den bruka eg både som hårpynt og til å lukke jakkene mine.

Eg er veldig fornøyd med jakka. Den er varm og god, og går i teorien rakst å strikke :-) (Pinne 12)



I bakgrunnen ser dåkke to andre prosjekt eg helde på med. Begge er for jobben, en snømann som skal tovast, og ei tunika som eg skal strikke som modell for jobben. Bilde kjem! :-)

Ellers er det mykje jobbing no, det går mot vinter og då blir det meir innesitting, og då blir det meir strikking ;-) Vi kjeda oss ikkje på jobb, akkurat!

Sunniva