torsdag 27. februar 2014

Møte i Husflidslaget

Som den glade strikker eg er, er eg og medlem i mitt (tidligare) lokale husflidslag. Eg er faktisk styremedlem. I går var det medlemsmøte og temaet var brikkevev. Ditte er nåke eg ikkje kan nåke om, og aldri har begitt meg ut på. Einaste forholdet eg har til det er at eg trur mamma gjorde det då hon vevde bånda til bunaden min. Trur eg.

I Alle fall. Vi hadde koselig besøk av ei dame som viste oss teknikken og gav oss en kort historietime. Eg var so heldig å få prøve. Hon forklarte kordan brikkene skulle treast, men det skal eg ærlig innrømme at eg ikkje skjønte so mykje av. Hadde nok vore lettare om eg hadde fått prøve å tre enn kun teorien.


Litt smånervøs for å ødelegge heile saken..

Uansett, damen var flink og kunne sitt fag, og hadde med en "prøvevev" der eg fekk lov til å bli taua inn og prøve.
Begynde å bli varm i trøya og snur alle brikkene på en gang!

Dei strekane dåkke ser er der veven er blitt "Snudd".(rød pil) Dette er fordi det når du veva, so veva du på "begge" ender samtidig. Og sida man ikkje stramma skikkelig på den andre sida, blir det en "uferdig" vev. So man snur for å veve "opp" på andre sida,  og då kan veve lengre. Virka det fornuftig? Håpa det :-)


Den nedreste raude pila er der eg begynte då eg fekk veven rundt midja. Akkurat eit snupunkt. Den andre er der har snudd igjen, og den øverste veit eg ikkje korfor eg har tegna på...Uansett veldig kjekt å prøve, so no er eg ikkje heilt grønn på å veve med brikkevev, men eg er grønn på å "legge opp" :-)

Sunniva

Tumblejakka

Enda en UFO ferdig, som eg fikk gjort på vår lisje strikkekveld. Var jo bare å feste på den armen som mangla. Typisk meg. Dinne er strikka frå sida. Med fellinger og økinger om kvarandre. Ganske fornøyd med kordan eg strikka den, då eg aldri har prøvd den måten før. I staden for å strikke ut heile pinnen snudde eg innimellom for å få den meir formstrikka. Sjå bildet


Nåken som skjønte ka eg meinte? :P




Fakta:
Garn: Tumble fra Rowan
Pinne: 12 mm
Mønster: Mitt eget



Eg er litt usikker på om Eg skal ha den dinne veien med rettstrikk på erma ut, eller om eg skal ha den med vransgstrikken ut for å få den meir lik hoveddelen. Tenking pågår...

Jakka vart litt kortare og meir klumpete enn planlagt, men det var eit gøy prosjekt å prøve i alle fall :-)

Sunniva

lørdag 22. februar 2014

En UFO mindre

På Torsdag hadde eg koselig strikkebesøk, so eg fikk gjort ferdig en del UFO'a. Har hatt den eine liggande lenge, einaste som mangla var å sy sammen delane. Den andre var bare å strikke på siste armen. Korfor er det sånn at eg kan gjøre ting nesten ferdig og so legge den fra meg? Har hatt to ting liggande i strikkekorga som er nesten ferdig, men det er "siste innspurt" som er igjen. Det er jo typisk. So på Torsdag fekk eg dei ferdig, endelig!

Sånn fiksa Ingeniørdøtre mangel på Linjal


Vesten frammafra

Sånn ser baksida/Innsida ut. Ikkje so ille med tanke på at eg egentlig ikkje kan møsterstrikk...

Sjørøver-vesten skulle egentlig bli ei jakke, men eg har laga so masse med jakker no, og armen eg hadde strikka vart so klumpete, so det vart bare en vest. Prøvde meg egentlig på ei skappeljakke, men det som skulle være et forstykke vart bredt nok til et bakstykke, so då vart det gjort om på heile oppskrifta. Det er den tøffaste vesten som finst. Går ditte under Gerilljastrikk?

For alle Breaking Bad fans der ute: I'm the one who knits!

Mønsteret vart litt større på ryggen enn det eg hadde planlagt, men det får no so være. 

Fakta:
Mønster: Mitt eget
Garn: British Sheep Breeds Boucle fra Rowan
Pinne 6 mm

Forsettelse følger ang Tumble-jakka som og vart ferdig!!

Sunniva