søndag 24. november 2013

En UFO ferdig!

Dinne har ligge ei stund. Faktisk sida i fjor høst då garnet Soft Alpakka fra Sandnes kom ut. Eg tenkte å strikke meg en kjole ala Skappel, men med det garnet og bomullsgarn so det ikkje sige so masse... Eg valgte fargen 6755 Petrol. Både på bildet på nettsida deira og bilda eg har tatt blir fargen heilt feil. Den er mykje grønnare i virkeligheten.

I dinne har eg kombinert litt av kvart. Eg ville ikkje ha den klassiske vrangborda som gjør ting so snurpete, so eg varlgte å ha "vrangborda" i rillestrikk. Armen er 4 rette og 2 vrange, den går sånn heilt opp. Den er innspirert frå ditte heftet frå Sandnes, Modell 10b. Eg har strikka Modell 10a med lange ermer i julegave til ei venninne, faktisk.
  

 Eg hadde egentlig tenkt at dinne skulle bli en kjole. Eg har ein som eg synst er fin som eg målte etter, men eg må ha gjort nåke feil eit sted, då det vart en genser i stedet for...

Øking under armen
Eg begynte på dinne på pinne 7, men det vart laust og hengslete, so eg har bytta til mindre og mindre pinne oppover etter kvart. Eg endte opp på pinne nr 4,5, enda Soft alpakka egentlig skal brukast pinne 6 på aleine. Og eg hadde det i kombinasjon med eit bomullsgarn. Eg synst ikkje at det vart for fast, faktisk. Heilt greit. So no er endelig den UFOen ferdig!

Eg har begynt på eit nytt prosjekt og... Det er dinne frå Rauma. Eg strikka jakka som der er i kvitt. Den er strikka i enkel tråd Iris på pinne 6, so her går det unda. Eg har valgt grønnfargen 9033. Ditta er veldig greit reisestrikk, då det er delar som skal syast saman. Før heilte det Trikkestrikk, no heite det Banestrikk fordi eg tar bana til jobb :-)

Sunniva

2 kommentarer:

  1. Så produktiv du er og snømannen Kalle var bare skjønn. Ha gode adventsdager!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takker! Har hatt masse prosjekt gåande, so det var på tide at eg vart ferdig med nåke :-) God advent og god jul til deg, KariL!

      Slett